Mai Multe Vizualizări
100% Monastrell
D.O. Alicante
Anul Recoltei: Caracterizat de seceta extrema, cu precipitații medii mai mici de 153,6 litri pe metru pătrat și microclimatul regiunii la o altitudine cuprinsă între 650 și 750 de metri, cu sol uscat și sărăcăcios, lipsit de materie organică și plin de roci calcaroase. Umiditatea este adusă de brizele mediteraneene.
Vie: Creat din struguri proveniți din mai multe podgorii situate în localitățile din regiunea Vinalopo: Pinoso, Salinas, El Maña, Monover. Plantate în sistemul de ghivece între 1935 și 1970, când viticultura tradițională neirigată producea 1,5 kg de struguri pe plantă.
Producție: Recolta este adaptată momentului optim de coacere a strugurilor, care de obicei survine în primele zile ale toamnei. Drojdii native. Fermentația malolactică are loc în butoaie, urmată de 14 luni în butoaie de stejar francez.
Analiză: Culoare de cireș cu accente de rubin intens. În nas, arome de fructe mature, zmeură, afine, condimente, sugestii de balsamic și note florale. Gustos în gură, echilibrat și plin. Finish lung.
Asocieri culinare: Recomandat cu carne roșie, vânat, carne la grătar, orez, brânzeturi maturate și brânzeturi albastre.
Premii: 92pct Wine Spectator '23 / 92 pct Decanter