Mai Multe Vizualizări
Zona geografică: Conegliano și Valdob-biadene
Struguri: Glera, cu mici adaosuri de Verdiso și Perera
Recoltare: începutul lunii septembrie
Vinificație: “in bianco”, prin presarea ușoară a strugurilor și fermentarea lor fără coajă la o temperatură controlată de 20° C. Vinul devine ușor spumant datorită unei a doua fermentații treptate în recipiente de mari dimensiuni din oțel inoxidabil la o temperatură de 12-14° C pentru o perioadă de 2 luni.
Note la degustare: acest vin de culoare cristalului are o subtilă culoare galben pal-verzuie, cu un perlaj discret și persistent. Buchetul intens, are note clare de mere aurii coapte și flori de salcâm. Un vin proaspăt, plăcut de băut, ușor și bine echilibrat, cu o plăcută și îndelungată notă fructată la final.
Presiune: 5,5 atm
Reziduu de zahăr: 13,8 g/l
Alcool: 11,5% vol
Temperatura de servire: savurați acest vinspumant la o temperatură de 5-7° C. A se consuma imediat după deschiderea sticlei.
Recomandări culinare: un excelent aperitiv, poate fi consumat cu pește slab.