Mai Multe Vizualizări
Zona geografică: Conegliano și Valdobbiadene
Struguri: Glera, cu mici adaosuri de Verdiso și Perera
Recoltare: începutul lunii septembrie
Vinificație: “in bianco”, prin presarea ușoară a strugurilor și fermentarea lor fără coajă la o temperatură controlată de 20° C. Vinul devine ușor spumant datorită unei a doua fermentații în recipiente de mari dimensiuni din oțel inoxidabil la o temperatură de 12-14° C pentru o perioadă de 2 luni.
Note la degustare: acest vin are o culoare verzuie atrăgătoare, cu un perlaj discret persistent. Buchetul intens, rafinat și fructat este completat de o aromă distinctă de mere aurii și pere. Sec, proaspăt și pătrunzător pentru papilele gustative, delicat și bine echilibrat, cu o persistență a aromelor și o plăcută notă de final fructată.
Presiune: 5,5 atm
Reziduu de zahăr: 8,0 g/l
Alcool: 11,5% vol
Temperatura de servire: 5-7° C. A se consuma imediat după deschiderea sticlei.
Recomandări culinare: minunat aperitiv, poate fi asociat și cu pește sau paste.