Mai Multe Vizualizări
Zona geografică: Conegliano și Treviso
Struguri: 100% Glera
Recoltare: începutul lunii septembrie
Vinificație: prin presarea ușoară a strugurilor, mustul fermentând la o temperatură controlată în recipiente din oțel inoxidabil. A doua fermentație are loc în cisterne închise de mari dimensiuni la 12-14° C, cu păstrarea timp de 2 luni pe drojdie.
Note la degustare: culoare galben pai deschis, cu accente verzui. Textura acestui vin este una rafinată, compactă și persistentă. Buchetul bine definit și delicat fructat este întregit de note de banană și măr. Cu un gust plăcut, ușor acidulat, are un echilibru între dulceață și aciditate.
Presiune: 5,5 atm
Reziduu de zahăr: 14,0 g/l
Alcool: 11,5% vol
Temperatura de servire: recomandăm savurarea acestui vin spumant la o temperatură de 5-7° C. A se consuma imediat după deschiderea sticlei.
Recomandări culinare: aperitiv, în timpul mesei și cu mâncăruri ușoare.